بهگفته مدیرعامل سازمان توسعه تجارت ایران، در طول سفر وی به سوریه 4 سند همکاری با وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه در راستای توسعه تجارت بین دو کشور امضا شده است.
دومین نمایشگاه تخصصی ایران در سوریه در مرکز بینالمللی نمایشگاههای دمشق و با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران، وزیر اقتصاد سوریه و شماری از بازرگانان و سرمایهگذاران دو کشور گشایش یافت.
لطیفی، سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: در هفت ماهه نخست سال جاری حجم مراودات تجاری بین ایران و سوریه به روندی افزایشی به 123 میلیون و 895 هزار و 325 دلار رسیده است.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه گفت: مذاکراتی برای رفع موانع صادرات قطعات خودرو به سوریه در حال انجام است و به زودی مشکلات صادرات به این کشور بر طرف میشود.
سعید محمد، مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و معاونان دبیرخانه در نشستی با نمایندگان و اعضای فراکسیون مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر رفع موانع و مشکلات موجود در مناطق آزاد تاکید کرد و خواستار اعلام مشکلات، چالشهای اجرایی و دغدغههای فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران مناطق آزاد توسط نمایندگان ...
بر اساس آخرین آمار گمرک، مجموع تجارت خارجی ایران در شش ماهه نخست امسال به 79 میلیون و یکصدهزار تن به ارزش 45 میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل 47 درصد رشد داشته است. جزئیات را ببینید.
سیدروحاله لطیفی سخنگوی گمرک گفت: در نیمه نخست امسال بیش از 47 میلیون تن کالا به ارزش 22 میلیارد و 588 میلیون دلار بین ایران و 15 کشور همجوار مبادله شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش 52 درصد رشد داشته است. جزئیات را ببینید.
رییس اتاق بازرگانی سنندج اظهار داشت: اگر دولتمردان بخواهند در رسیدن به هدف افزایش مراودات تجاری با اقلیم کردستان موفق شوند باید توجه بیشتری در سفارتخانهها و وزارت خارجه به بخش اقتصادی داشته باشند. رایزنهای اقتصادی در کشورهای هدف صادراتی و اقتصادی باید بیشتر از رایزنهای سیاسی باشد.
مجموع تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران در پنج ماهه نخست امسال به ۵۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش ۳۴ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزن ۱۴ درصد و از حیث ارزش ۳۸ درصد رشد نشان میدهد.
رییس کل گمرک گفت: تجارت ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال ۹۹ سه میلیارد و ۴۰۷ میلیون دلار بود که سهم صادرات کالاهای ایرانی در این تجارت ۳۱ درصد و واردات از این کشورها ۶۹ درصد بوده است.
در حالی که مناطق آزاد و ویژه تجاری با قوانین محدودتر و تشریفات گمرکی سادهتری نسبت به سرزمین اصلی راه اندازی شدهاند، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان میدهد که تا پایان آبان ماه امسال مناطق آزاد از بین استانهای کشور کمترین واحدهای فعال را در خود دارند.
کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنکتاد) در پیشبینی جدید خود اعلام کرد حجم تجارت جهانی امسال با بدترین سقوط خود پس از بحران اقتصادی جهان تا کنون مواجه شده است و ۵.۶ درصد آب خواهد رفت.
بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی سازمان توسعه تجارت، در هفت ماهه ابتدایی سال جاری، عراق با واردات حدود پنج میلیارد دلار کالا از ایران، اصلیترین مقصد صادراتی کالاهای ایرانی لقب گرفته است. از نظر وزنی نیز صادرات ایران به عراق بیش از ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تن بوده است.
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به افزایش صادرات به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به ویژه روسیه و قزاقستان در دوران کرونا گفت: با بازگشایی مرزهای زمینی با کشورهای همسایه، کاهش صادرات از ۵۰ درصد در فروردین به ۳۴ درصد در پایان ۶ ماه اول امسال رسید.